Duurzaamheidsinvestering

Wilt u duurzaam investeren  in uw woning om energiekosten te besparen? En overweegt u hiervoor een lening af te sluiten? De duurzaamheidsinvestering lening is er speciaal voor huiseigenaren die hun woning duurzaam willen verbeteren. Bijvoorbeeld door aanschaf en installatie van zonnepanelen, vloerisolatie of spouwmuurisolatie.

  • u verlaagt uw energiekosten op een duurzame manier
  • u betaalt de gehele looptijd een vast maandbedrag en ook de rente staat de gehele looptijd vast
  • boetevrij aflossen is in de meeste gevallen mogelijk (zie ook algemene voorwaarden van uw overeenkomst)
  • u kunt ook uw te dure lening hierin opnemen
  • u krijgt van ons aan de hand van de gegegens uit de aanvraag altijd de laagste rente aangeboden, rentes zijn vanaf 4,2 %.

De looptijd is maximaal 120 maanden. De lening voldoet aan de aflossingseisen (minimaal annuïtaire aflossing) van de belastingdienst waardoor de rente, over het deel dat is gebruikt voor de eigen woning, voor u fiscaal aftrekbaar is.

De rente van de lening staat vast voor de gehele looptijd en ook uw maandtermijn blijft de gehele looptijd gelijk. Lost u tussentijds extra af dan bent u eerder klaar met de lening. In sommige gevallen worden er administratie kosten gerekend bij extra aflossen. Afgeloste bedragen kunnen niet weer worden opgenomen.

Wilt u weten wat de lening in uw geval gaat kosten? Doe direct een aanvraag. U kunt ons uiteraard ook bellen of mailen voor meer vrijblijvende info.

Uw Lening in 7 stappen

1. U bepaalt hoeveel u wilt lenen en welke looptijd (maximaal 10 jaar) het beste bij uw wensen aansluit. U bepaalt dus zelf of de looptijd past bij de terugverdientijd van het aangeschafte product, dit controleren wij niet.

2. U vraagt de lening bij ons aan via duurzaamheidsinvestering.nl

3. Wij beoordelen uw aanvraag en doen een BKR-toetsing

4. Als u in aanmerking komt voor de lening, ontvangt u de offerte (met laagste rente) met bijbehorende voorwaarden en het ESIC-formulier (Europese Standaardinformatie Inzake Consumentenkrediet) met alle relevante kenmerken van de lening.*

4b. Indien u een lening heeft lopen ontvangt u van ons op uw verzoek (dit kunt u aangeven op het aanvraagformulier) tevens een voorstel met inlossing van deze lening met de looptijden 6 tot en met 10 jaar. Tussenliggende looptijden of kortere looptijden zijn uiteraard mogelijk. Dit verzoek ontvangen wij dan graag van u per mail. U bepaalt uiteindelijk zelf voor welke looptijd u de financiering aangaat.

5. Gaat u akkoord met de overeenkomst? Dan ondertekent u de te tekenen documenten en stuurt deze samen met de overig benodigde stukken naar ons op per mail of post.

6. Wij controleren alle stukken en indien alles compleet is aangeleverd zetten wij deze door naar de bank ter definitieve beoordeling.

7. Indien alle stukken akkoord zijn bevonden wordt het geld aan u overgemaakt zodat u zelf zorg kunt dragen voor de betaling van uw leverancier. Indien er in te lossen leningen zijn dan worden deze ingelost door de bank.

*indien uw aanvraag niet wordt goedgekeurd dan ontvangt u van ons een e-mail met toelichting 

 

Toetsing en registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel.

Uw aanvraag wordt op basis van execution only verwerkt, tenzij u expliciet aangeeft advies te wensen.